De club

Jaarverslag

Eindelijk een Covid -19 vrij bestaan

Toen op zondag 05 maart het wielerseizoen op gang werd gebracht met de traditionele rit
“Memorial J. Vlaeminck” was er algemene opluchting. Hopelijk zouden we dit keer een Coronavrij wielerseizoen kunnen voltooien en al de geplande activiteiten laten doorgaan.


Een seizoen dat in januari nog werd afgeremd toen de 4 de Winter VTT en cylotocht “Om en rond het Donkmeer” nog diende rekening te houden met een aantal beperkende maatregelen. Maatregelen die geen rem plaatsten op een geslaagde editie. Niet minder dan 843 wielertoeristen vonden de weg naar het evenementenplein, voor de gelegenheid noodgedwongen ingericht in openlucht op de parking van SKV Overmere/Rugbyclub Brigand Overmere. Maar het enthousiasme bij medewerkers en deelnemers was zo “echt en puur” dat het een topeditie werd die nog lang nazinderde en de wielertoeristen een “boost” gaf om het nieuwe seizoen aan te vatten.


En zo was de toon gezet. Wekelijks op de afspraak, ritjes aangepast aan ieders ”kunnen”, de ene groep al wat groter dan de andere, de ene groep wat meer kilometers en vlugger dan de andere maar eenmaal terug van de rit ook (bijna) allen op het terras voor een gezellige na-babbel.


Maar net als in 2021 vormde in het voorjaar de actie “Iedereen 1000 – Kom op tegen kanker” een hoogtepunt. . De clubsecretaris, sinds jaren deelnemer aan de tocht met het team van CT Mervielde, lanceerde de idee in 2021, verkocht samen met andere clubleden algauw wat “LU pakketjes” en zamelde op die wijze een bedrag van € 1786,88 in. Met een 2 de editie van een bijzondere clubrit in het teken van KOTK op 15 mei 2022 werd de actie afgesloten. Fietsen gebeurde met 2 groepen (34 deelnemers) over 2 trajecten richting Zuid-Oost Vlaanderen. Bij aankomst werd de cheque overhandigd en zo de banden aangehaald met het CT Mervielde.


Zaterdag 18 juni zou een verbroederingsrit worden gehouden met WTC Nijlen (A)… helaas de warme zomerse dagen en een “gebrek aan echte interesse” plaatsten - ondanks de mooie ontvangst die er Marc en Alexander (slecht 2 reden er heen) te beurt viel – een domper van formaat. En toch…WTC Nijlen kwam in augustus deelnemen aan de 5 de Memorial E. Henderickx met een vrij omvangrijke groep. Alweer werden plannen gesmeed voor 2023. De “Dag van de wielerclub” zal er nu plaatsvinden.


Op zondag 19 juni werd de 11 de editie van de Zomer VTT georganiseerd. Dit keer opnieuw ism KFC Heikant Zele. Het weer was spelbreker, maar toch vonden nog 233 moutainbikers de weg naar Zele voor een hertekent parcours via Berlare/Zele/Lokeren.


Op zondag 26 juni werd de traditionele “Dag van de wielerclub” gehouden. De rit ging naar het Atomium, een rit prachtige uitgestippeld door Gert Roels.De ene helft van de groep zag het Atomium, een ander deel miste deze op een GPS haarbreedte na. Maar de “Spaanse avond” die werd georganiseerd in Taverne/restaurant La Tapa Canaria (O) was meer dan een schot in de roos. De Spaanse sfeer werd er met eten, drinken en sfeer opgesnoven.


Voor het 2 de jaar op rij werd op 11 juli de bedevaartrit naar ….. Scherpenheuvel gereden. Helaas ook hier onder geringe belangstelling van enkel Alexander H. en Marc D.(52 ste keer). Helaas werd het enthousiasme in 2021 niet herhaald naar de rest van clubleden.


Zaterdag 27 augustus stond dan de “4 de Memorial E. Henderickx” geprogrammeerd. Dit jaar voor het eerst als onderdeel van het “Uitbergse wielerfestival”. Met een behouden route uit 2021 (met dank aan GPS superman Rudy S) . Vonden in 2021 215 wielertoeristen de weg naar de inschrijvingstafel, dan werd het aantal in 2022 opgekrikt naar 343 deelnemers.


Op zaterdag 19 november de afsluiter met het dank- en ledenfeest en huldiging clublaureaten. Een uniek gebeuren waarbij de lekkere keuken van Rest. Den Boterhoek garant stond voor het feestmaal en Michael Angelo met een stem om “U” tegen te zeggen zorgde voor een muzikale avond. (met dank aan sponsor P. Boone) . Door de aanwezigheid van de bestuursleden van Wielervereniging Uitbergen vzw werd de samenwerking ook nogmaals onderlijnd. (“Alleen kunnen we iets, samen kunnen we zoveel meer”)


Bij de A’s Luc De Vrieze, de B’s Klaus Van Damme, de C renner Jean Claude Van De Velde en als nalgemeen clubkampioen op basis van kilometers en regelmatigheid Marc Duquet (maar uitgesloten wegens 3x na elkaar, en dus even een jaartje onderbreking)


En ondertussen waren de moutainbikers al aan de slag gegaan op 30 oktober, werd het programma 2023 voorbereid, en zouden enkele vernieuwingen in 2023 er moeten voor zorgen dat er een lichte wijziging intreedt in afstand en groepssamenstelling voor de A ploeg. (“wait en see”)

December 2022
Tom De Wilde
Voorzitter

Duquet Marc
Clubsecretaris

Onze sponsors

De Dorpsvrienden © 2021 | All rights reserved